maandag, juli 03, 2017

The Meddler - Lorene Scafaria

The Meddler op IMDb (6,3)
Niemendalletje van de bovenste plank. Maar helemaal niet erg om op een bankhangerige zondagavond te doen. Zeker het acteerwerk maakt de film in ieder geval het uitzitten waard.

Marnie is net weduwe geworden en weet zich geen raad. In haar ogen is het enige wat haar nog doen te doen staat het bijstaan van haar dochter.  Die lijkt een verloren leven te lijden: relatie net opgebroken maar wel verkerend in de huwbare en moederleeftijd, een drukke baan zonder al te veel waardering. Marnie weet daar wel raad mee, zij is immers een Meddler. Een meddler is letterlijk een bemoeial en dat windt nergens doekjes om. Goedbedoelde adviezen , veel aandacht en inmenging in het privéleven van haar dochter; Marnie denkt dat ze er goed aan doet maar uiteraard ziet haar dochter het als inmenging en stoot het eerder af dan dat het verbindt.
In de tussentijd ontmoet Marnie een gepensioneerde politie-agent die haar iets meer met de voeten op de grond zet. Daar bloeit iets moois.

Zoals gezegd: de film komt nergens vandaan en gaat nergens naar toe. Maar op zondagavond doet ie t wel.

Met : Susan Sarandon, Rose Byrne, JK Simmons
  

Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...