vrijdag, november 09, 2018

The Vanishing of Sidney Hall - Shawn Christensen


The Vanishing of Sidney Hall op IMDb (6,9)

Flinke meevaller, deze Amerikaanse schrijversfilm. Bij films met een titel als deze verwacht ik doorgaans thrillerachtige spooksituaties, geen sprake van bij deze film. Het spookt wel, maar dan voornamelijk in het hoofd van onze hoofdpersoon.
Sidney is een highschoolstudent die the American way of life van een afstandje bekijkt. Hij duikt in de literatuur, daarbij aangemoedigd door zijn leraar Engels. Wanneer hij begint met schrijven, raakt alles in een stroomversnelling. Zijn sombere boek lijkt een uiting van complete depressiviteit en onvrede met het leven, maar gek genoeg slaat het enorm aan. Hij vindt een uitgever en boekt enorme successen.
Dit alles staat in schril contrast tot zijn sociale vermogens. Hij communiceert lastig, weet zich in de klas geen houding te geven en is ronduit verlegen en stuntelig naar meisjes toe. Ook naar die prachtige dame die hem een brief schrijft en , na enig gepuzzel, aan de overkant blijkt te wonen.
Terwijl Sidney's schrijverschap alleen maar groter wordt en hij richting de fameuze prijzen gaat, terwijl hij vorderingen maakt in de omgang met dat mooie meisje Melody, begint zijn hoofd steeds vreemder kronkels te krijgen. Via grote sprongen in de tijd weten we dat hij vervreemdt van de wereld, dat hij als een kluizenaar door de wereld strompelt en daarbij semi-misdadige dingen uithaalt. Heel langzaam ontdekken we hoe het zover gekomen is.

Die Elle Fanning, ze is nog maar net 20 maar ze heeft toch al een mirakels mooi portfolio opgebouwd.

Met : Logan Lerman, Elle Fanning, Kyle Chandler


Geen opmerkingen: