woensdag, november 13, 2019

Hurricane- Battle of Britain (aka Mission of Honor) - David Blair

Hurricane - Battle of Britain op IMDb (5,9)
Goedbedoelde doch matig uitgevoerde oorlogsfilm die toch nog een onderbelicht stukje uit de Tweede Wereldoorlog weet aan te stippen. De heldendaden van de RAF zijn uitgebreid onder de aandacht gebracht, maar weinig weten dat een compleet squadron Poolse vliegers hen bijstond om zowel GrootBrittannie safe te houden maar ook het noorden van Frankrijk stukje bij beetje te zuiveren van de nazi's , zowel in de lucht als op de grond.
De drijfveer van de Poolse vliegeniers was duidelijk: na de gruwelijke wandaden die op hun grondgebied door eerst de nazi's (en later de Russen) waren verricht, konden ze niet anders dan hun skills ten dienste stellen van het ten val brengen van Hitler's regime.
Een groep van zo'n vijftien man werd opgeleid en kon al spoedig mee de lucht in. Ze bleken vele malen effectiever te vliegen en te schieten dan de Britten, maar de waardering op de grond bleef uit. Vreemdelingenhaat won het van op vele vlakken van de dankbaarheid, feitelijk voerden de Polen twee verschillende battles uit.

Met : Iwan Rheon, Stefanie Martini, Milo Gibson

Geen opmerkingen: