vrijdag, februari 14, 2020

A sun - Mong-Hong Chung

A Sun op IMDb (7,8)
Op het oog een Aziatisch modelgezin, papa en mama blij. Totdat blijkt dat de jongste zoon is opgepakt voor een gewelddadige overval. Hij wordt veroordeeld wegens medeplichtigheid omdat hij niet degene is die het brute geweld toepaste , maar gaat wel voor een aantal jaren achter slot en grendel. Vanaf dat moment ontkent vader zijn bestaan en focust zich volledig op de "voorbeeldige" oudste zoon. Die trekt de schaamte ook allemaal niet, hij is dusdanig ontregelt dat hij uit het leven stapt.
Vader en moeder blijven achter met het meisje dat zonder dat zij het wisten hun schoondochtern bleek te worden, ze is in verwachting van de bajesklant. Die besluit in de gevangenis dat hij -eenmaal vrij- zijn leven zal moeten beteren wil hij ooit nog voor vol aangezien worden, wil hij ooit nog door zijn vader aangekeken worden zelfs. Dat lijkt te lukken, na enige tijd vindt hij een baan en begint een ogenschijnlijk geordend leven zich te vormen. Als filmkijker weten wij dat dat niet lang goed kan gaan. En ja hoor, daar staat zijn oude overvalmaatje weer op de stoep. Dwingend en wel.

Pluk de dag, bepaal je pad. Pappa's levensmotto, maar het gezin bleek er moeite mee te hebben.

Met : Chien-Ho Wu, Yi- Wen Chen, Samanta-Sue Chin Ko

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...