vrijdag, december 10, 2021

After the wedding - Bart Freundlich

After the Wedding op IMDb (6,3)

After the Wedding op Moviemeter (3,18)

Doorgaans ben ik een beetje huiverig voor remakes (en wie de hel kan een rol van Mads Mikkelsen vervangen of verbeteren) maar het kwalitatieve rijtje acteurs bij deze titel haalde me over. Met een voldoende resultaat , uiteindelijk. De pointe van het verhaal komt natuurlijk minder spannend binnen dan de eerste keer, dus komt het op andere zaken aan. Dat zit vooral bij de twee vrouwelijke hoofdrollen wel snor: de timide twijfelaar wóónt in Michelle Williams, de neurotisch doorpakkende vrouw in Julianne Moore. Goedgekeurd dus. 

Nog een keer het verhaal, ditmaal niet Scandinavisch gekleurd maar volledig naar Amerikaanse begrippen omgeturnd : Isabel runt een weeshuis in India, hetgeen ze met veel liefde maar met weinig middelen doet. Wanneer zich dan ook een weldoener-fonds uit de VS aandient, is zij de aangewezen persoon om daar de onderhandelingen te doen. Dat ze niet zozeer aangewezen maar eerder uitgekozen is, leren we later. 

Theresa is de zakenvrouw die dit fonds wil gaan opzetten, ze is ten tijde van de komst van Isabel net bezig haar succesvolle bedrijf in de verkoop te doen. Daarnaast is ze volop bezig met het regelen van het huwelijk van haar dochter, uitgerekend ook dat weekend. Omdat het gesprek tussen de dames te kort is, nodigt Theresa Isabel uit om als gast op dat huwelijk aanwezig te zijn. "You'll love it". 

Nadat Isabels fronsende blik over de geld verspillende aanpak van het huwelijk een beetje is opgeklaard, rollen haar ogen uit de kassen als ze de man van Theresa ontmoet. Inderdaad, een oude bekende, en een met wie ze een heftig verleden deelt. Een verleden dat ná het huwelijk besproken zal moeten worden, het bruidspaar mag er op deze heuglijke dag niets van meekrijgen. Terwijl wij allemaal weten dat deze dag voor alle betrokkenen een complete omverwerping van hun leven tot nu toe betekent.

Met : Michelle Williams, Julianne Moore, Billy CrudupAbby Quinn

FIN - song : Abby Quinn - Knew you for a moment 

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...