zaterdag, december 25, 2021

Stuk! - Steven de Jong

Stuk! op IMDb (5,0)

Stuk! op Moviemeter (2,52)
 

Hij heeft er even voor moeten werken, maar regisseur Steven de Jong heeft werkelijk alle cliche's van de thrillerwereld bij elkar geraapt om in zo'n 100 minuten achter elkaar te plakken. Her en der plakt ie er wat boodschappen en levenswijsheden in en hup, film compleet. Voor de liefhebber , deze. Te geef.

Elizabeth is een meisje met problemen. Ze voelt zich onzeker over haar lichaam, ze is jaloers op de knappe meisjes in de klas, zeker op Riley die verkering heeft met de jongen waar Elisabeth van droomt. Daarnaast wordt Lizzy (zoals ze liever niet genoemd wil worden) stevig gepest op school door een haatdragend meisje en twee van haar loopjongens. Voeg daaraan toe dat Lizzy's moeder altijd weg is voor werk en date-afspraken en je snapt dat dit jonge meisje moeite heeft haar tienerleven te leiden. 

Ze leidt een imaginair leven dat weinig strookt met haar dagelijkse realiteit en gaat daarin op een gegeven moment zo ver dat ze al haar demonen en plaaggeesten in een keer van zich af kan werpen: ze gijzelt het knappe meisje Riley en zet daarmee alles in beweging: Riley's vriendje Alex is wanhopig en ziet zich gesteund door Elisabeth. De pestkoppen ervaren ineens een veel weerbaarder Elisabeth, ze lijkt niet meer geraakt te kunnen worden door het lastig vallen van de bully's . Ze zorgt dat ze een beetje afvalt , schaft een pruik aan en neemt de eerste stappen op het liefdespad. Dat kan natuurlijk allemaal niet lang goed gaan, dit dubbelleven. 

Met : Jackie van Parijs, Yolanthe Cabau , Cas Janssen, Sanneke Bos

FIN - song : Ily& Rikardo ft Steazzy - Stuk!

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...