vrijdag, februari 18, 2022

Hjertestart (aka Handle with Care) - Arild Andresen

Hjertestart op IMDb (6,7)

Hjertestart op Moviemeter (2,95)

Verfijnd sociaal drama dat ruim de tijd neemt om te vertellen wat je reeds lang van te voren ziet aankomen. Te prijzen valt de insteek van de regisseur, die sympathie probeert te kweken voor een in beginsel onsympathiek personage. 

Kjetil lijdt, Kjetil heeft het moeilijk. Sinds de ongelukkige dood van zijn vrouw heeft hij moeite het leven aan te gaan. Groot stoorzender daarbij is zijn adoptiezoontje Daniel, destijds door Kjetil en zijn vrouw Camilla hoopvol uit Colombia gehaald om hem in Noorwegen een liefdevolle opvoeding te geven. Die opvoeding komt overigens zo goed als geheel voor rekening van Camilla, want vader is veel van huis vanwege zijn werk als technicus op een booreiland. 

Nu Daniel niet meer op zijn moeder kan terugvallen, vertoont hij onhandelbaar gedrag. Wil niets van zijn vader weten, verstoort de rust en orde op school: het gaat niet lekker met hem. Vader krijgt de vinger er niet achter en komt tot de schokkende ontdekking dat hij eigenlijk helemaal niets om zijn zoon geeft. Het was Camilla's project, zo gaat hij denken. 

Na meermaals in de knel te zijn gekomen met de opvang en na nieuwe problemen op school besluit Kjetil definitief dat er iets moet gebeuren: hij gaat met Daniel terug naar Colombia, huurt een privéchauffeur in en gaat op zoek naar de biologische moeder. Hij hoopt daar meer liefde en warmte voor Daniel te vinden, want uiteraard wil hij het beste voor dat joch, hoewel dat niet per se met hemzelf erbij hoeft te zijn. 

Met : Kristoffer Joner, Marlon Moreno , Kristoffer Bech, Ellen Dorrit Petersen, Patricia Castaneda

 FIN - song : Sophie Ellis Baxtor/Carl Hanaghan - Starlight

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...