woensdag, maart 23, 2022

Our Ladies - Michael Caton-Jones

Our Ladies op IMDb (6,7)

Our Ladies op Moviemeter (3,38)

Hoe vrijgevochten de sfeer in deze film ook mag lijken, de film is een tamelijke aaneenschakeling van clichés. De sfeer in de film is goed en dat maakt het desondanks tot een vlot kijkspektakel. Het hoeft niet altijd hoogdravend en vernieuwend te zijn, dat snap ik. 


Jaren 90, Fort William , Schotland. Vijf meisjes vormen een vriendinnengroep die op de nonnenschool waarop ze zitten de rebellenclub zijn. Allemaal op weg naar volwassenheid, gretig om de wereld te inhaleren en vooral om seks te ontdekken. Ondubbelzinnig gaan ze met elkaar in gesprekken over wie er al ontmaagd is, wie welke jongen op de korrel heeft en wie zelfs toekomstplannen daarop maakt. 

Ze maken onderdeel uit van het schoolkoor en bereiden zich voor op een busreis naar culturele hoofdstad Edinburgh om daar aan een korenwedstrijd mee te doen. Dat brave gegeven staat haaks op de wilde plannen die de dames hebben: de meeste van hen hebben wilde plannen voor hun verblijf in de hoofdstad, een enkeling is zelfs vast van plan om buitenshuis op zoek te gaan naar zichzelf. 
De dames hebben elk een verschillende rol in het geheel: de brutale, de sociaal achtergestelde, de getalendeerde zangeres, de cynicus met het kleine hart en de ongeneeslijk zieke. 

Zodra ze uit de bus stappen, beginnen de dames hun zoektocht. Het zal een louterende dag worden. 

Met : Talullah Greive, Abigail Lawrie, Rona Morison, Marli Siu, Sally Mesham , Eve Austin, Katie Dickie

FIN - song : Eddi Reader - In a big country 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...