woensdag, januari 19, 2005

We zullen doorgaan!

IK! GA! DÓÓR! Het kwam er een beetje verwrongen uit waardoor het leek of ze zei "ik ga dood", maar het was duidelijk: Hirsi Ali is terug in de kamer en alle camera's moesten het weten. Bloemen, kussen, limousines en een persconferentie: ik krijg het normaliter niet als ik na een afwezigheid weer aan mijn werk ga, maar voor de Somalische Soapster is het beste niet goed genoeg.

Bemoedigend vond ik haar uitspraak dat ze "sommige elementen in de islam die strijdig zijn met de liberale beginselen zal blijven bestrijden. Met name de onderdrukking van de vrouw en het dreigen met hel en verdoemenis voor ongelovigen".

Welnu, mevrouw AHA, dan kunt u inderdaad dóór! Zodra u de islam-slachtoffers bevrijd heeft, mag u verder gaan met die van het christendom. Waar de SGP de vrouw nog steeds geen normale functie gunt. Waar ook gedreigd wordt met hel en verdoemenis, "daar zal geween zijn en tandengeknars".

Als u daarmee klaar bent, kunt u gelijk door naar de Jehova's getuigen. Die zijn immers ook van mening dat zij die niet om zijn op Apocalypse Day zullen verzengen in de helse hitte!

Hoe dat met shinto-isme, jodendom en overige religies en sektes zit, weet ik niet maar ik denk, mevrouw AHA, dat u de komende dertig jaar nog wel in de tweede-kamerbankjes zit!

2 opmerkingen:

Opa-Buiswater zei

Misschien dat ze in het kader van het "dóórgaan" ook eens een afspraak met de katholieke "hoogwaardigheidsbekleders" kan maken om de dramatische toestanden in Afrika te bespreken waar , mede door de dogma,s van die kerk, jaarlijks miljoenen met AIDS besmet worden en overlijden! En misschien is het zinnig om al die onderdrukte moslimvrouwen in nederland eens zélf de kans te geven tot emancipatie i.p.v een complete kruistocht te beginnen; ga dan aan de gang in Mekka zou ik zo zeggen...

begt zei

zeker opa, deze vrouw heeft nog jáááren werk voor de boeg. Ik zie t al voor me dat Paus JPII haar met net zulke open armen ontvangt als Judas van Aartsen gisteren..