donderdag, januari 13, 2005

Ze sporen niet!

Vanmorgen in het holst van de morgen met mijn lief meegereist, ze moest examen doen in Utrecht. Keurig gisteravond alvast een retourtje met korting gekocht, ze heeft daarvoor een kortingskaart.
Vanmorgen om half acht had ze dus al een boete aan haar broek. Zittend op de trap, met haar lesmateriaal op schoot kreeg ze van de conductrice te horen dat ze niet voor 9'en mocht reizen! Dat het examen al om 9.30 begint, daar hebben ze dan geen boodschap aan bij de NS.
Op haar vraag hoe ze dat dan moest oplossen kreeg ze het volgende te horen: U had een enkeltje naar Amsterdam moeten kopen en daar vervolgens een retour Amsterdam-Utrecht VIA HOORN!
Op haar reactie dat niemand dat zou kunnen bedenken en dat ze daar ook werkelijk helemaal niet bij stilgestaan had, was de repliek: "ja, maar dit mag ook niet".
Het dwangbedrag bleek 11,40 €. Fijne aanvulling op de somma die je toch al kwijt bent voor het aanschaffen van die kortingskaart.
Ze zullen vast wel in hun recht staan, die uniformen, maar ik kan nou niet bepaald zeggen dat het klantenbinding is. Net als de legitimatie-bekeurders deel ik deze controleurs dus het liefst in bij de categorie "bonnenhufters"!
Geachte NS, kunnen wij voortaan verschoond blijven van reclamemateriaal waarin u het gemak van de kortingskaart aanprijst? Dat geld kunt u beter besteden aan een PR-afdeling!

Geen opmerkingen: