dinsdag, juni 28, 2005

Veel belovend

Ja, bewust heb ik het als twee woorden geschreven. Gisteren was dus de presentatie van de nieuwe "zwarte" zender Talpa. de Mollentroep beloofde een echte Hollandse zender voor het hele gezin, "zonder ondertiteling".
Een zender naar Duits model dus: veel vaderlanbdse producties en als het niet anders kan dan zetten we er gewoon eigentalige stemmen onder. Dat wordt dus Gordon die Bruce Willis gaat synchroniseren, Beau van Erven Dorens die clint Eastwood wordt!
Beetje zin in?
Kweetniet of u het weet maar zo'n zender is er al: das de duitse staatszender en die zendt vanaf januari zo ongeveer drie maanden lang alle carnavalsprogramma's uit die er gemaakt kunnen worden: want feest moet het worden. Voor het hele gezin.
Beau van Erven Dorens wordt nieuwspresentator met het bovenste knoopje los. Ik heb zelf ook wel mogen ervaren hoe dat er bij dat RTL-shownieuwsprogramma, waarvan de naam me al weer neergeschoten is, aan toe ging. Dat wordt dus echt hoogstaand.

Da's een beetje als het verschil tussen de MetroSpits (dagbladen!) en NRC of Volkskrant (kranten!). Het ene brengt snackjes voor tussendoor, hapklare brokken zeg maar. Het andere gaat nog wel eens de diepte in, zorgt voor verrassende danwel onderhoudende informatie (vanmorgen toch weer een mooi stuk over andersglobalisten- later meer!-, een geweldig artikel over George Baker's tocht langs kermistenten en een goed verslag van het kruisverhoor van Medy vd Laan bij de mensen van de NPS.

Nederland is onherkenbaar veranderd: wij werden als een serieus volkje bekeken, een beetje dominee-land zelfs maar daar is niets meer van over. Vooral niet de diepte in, dat is wat we hier als motto hebben.
De Mol, het is eigenlijk een staatsvijand.....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Die mollenfamilie vind ik zelf erg leuk, ze maken alleen een foutje: geen ondertitels op tv werkt analfabetisme in de hand. Niet doen dus.

Anoniem zei

oh ja, ik was maker

begt zei

toch geen "programma"Maker, he?