dinsdag, juni 21, 2005

OngePast

Toverkomt iedereen wel eens een keer: je hebt een pinpas of creditcard of andere "flexible friend" waar een scheur in komt die steeds verder gaat.
Waarom ze die dingen dan niet meteen van onverwoestbaar plastic maken is natuurlijk geen raadsel, maar dit terzijde.
Er komt een moment dat je dus aan vervanging toe bent. X11 heb begin vorige week aan de Postbank gevraagd of ze mij een nieuwe pas wilden doen toekomen omdat de oude het zo ongeveer op wil geven.
Vrijdag stonk in de winkel en kon opeens niet meer betalen met mijn pas. Die blijkt al geblokkeerd: geen opname meer mogelijk. Had nog net genoeg kasgeld bij me om het daarmee te redden, maar ik spoedde me wel hoogverwachtend naar huis om de postbode op te vangen. Die had vast een bericht van een nieuwe pinpas!
Mooi niet! Tis inmiddels dinsdag, reeds vier dagen zit ik zonder betaalpas, heb gelukkig een aantal dingen kunnen aftrekken van mijn andere, lopende-rekeningpas maar die is inmiddels vet in t rood.
Geld genoeg nog in de buffer maar ik kan er niet bij! En dan bel je de klantenservice van de Postbank, die zeggen dat ik dan maar met een legitimatie naar het postkantoor moet, dan kan ik wel geld opnemen. Weet iemand wat de openingstijden zijn van het postkantoor? En weet die dan ook gelijk dat die niet rijmen met de werktijden van een kantoorforens?
De postbank(zoveel mogelijk zeggen die naam)mevrouw meldde, op mijn vraag waarom ze niet wachten met blokkeren totdat de nieuwe pas binnen is, dat dat nu eenmaal procedure is. "ja maar mevrouw, is het dan niet tijd dat die procedure veranderd wordt omdat ie raaaazend klantonvriendelijk is?". "Dat weet ik niet meneer, daar gaan anderen over". Tot zover de klantenservice van de postbank.
Als ik die leeuw ergens tegenkom knal ik m af......

6 opmerkingen:

FROMMEL zei

mijn postbank pas heeft ook een flinke jaap in zijn flank. heb het nieuwe pas bestellen nog even uitgesteld. juist omdeat ze mij bij de postbank vertelden dat de pas meteen geblokkeerd zou worden en het 5 werkdagen zou duren eer ik een nieuwe zou krijgen. even op het nieuwe salaris wachten dus, zodat ik even een weekbuffer aan flappen kan tappen.

Anoniem zei

Kijk, regeren is vooruitzien. Nog even blijven oefenen, begtje.
Maker

begt zei

ik zou wel willen vooruitzien, mevrouw Maker, maar wanneer oh wanneer kun je als vaste treinbewoner nou in je woonplaats bij een postkantoor terecht?
heb je die openingstijden wel eens gezien? En ervaren??

carolien zei

alle postbankpassen zijn ruk. maar niet zo ruk als abn amro passen.

dit is mijn derde abn amro pasje. hij werkt namelijk na twee weken niet meer bij ns-automaten en supermarkten. dan na vier weken doet hij het niet meer bij tankstations. vanaf daar kun je nergens meer pinnen. argh!

mijn ing pas doet het al jaren, maar de mevrouw van de abn zegt nog steeds dat ik mijn pas niet goed opberg (hetzelfde als de ing pas maar goed)

Anoniem zei

Begt, over die openingstijden... Het is een kwestie van waar je jezelf positioneert in de wereld. Wijzelf, aan deze kant van de omringdijk zijn omringd door grote postkantoren die de hele dag open zijn en ook op zaterdag. Over consequenties van woonkeuzes, zie ook www.nosotros.web-log.nl Lees en huiver. Akelig dicht bij de 3blaan.
Andere optie: misschien werk je teveel????
Maker

begt zei

dat laatste sowieso, Maker vamme.
daar moet ik marus wat aan gaan doen!
blijft staan dat postbank in daden niet waarmaakt wat ze in (reclame)woorden beloven.
Van klantgerichtheid is niets te merken.
maar ja, misschien heb ik het wel niet op de zakenwereld..