donderdag, juni 09, 2005

Hand op de knip

En Bos en Wellink maar klagen over de NL-er die de hand op de knip houdt, de oppottende burger zeg maar.
Ik niet hoor! ik ben druk bezig overal geld aan uit te geven, zij het niet allemaal vrijwillig.
Wat wèl eigen keuze was, was het uitje gisteren (waarover hierboven meer) dat mij grotendeels door mijn lief was aangeboden. Vooraleer wij ons ter Bijlmer begaven, zaten we in de binnenstad van Mokum voor de horecaffende voorbereiding.
En dan gaat Begt jullie dus nu een paar tips geven!
Ga niet in de Leidse- of Rembrandtspleinbuurt inpilzen, nee: ga naar de Nieuwmarkt! Bij de meeste cafees daar is een vaasje gewoon nog 1,70 €, bovendien is het een retegezellige multi-culti wijk! Studenten, junks, zakenpakken, artiesten en zwervers: alles loopt er door elkaar.
Tip 2 is nog grappiger: Begt en zijn lief gingen vooraf ook een hapje eten. Mijn lief bleek vanwege haar werk geïnteresseerd in het project "de Keuken van 1870".
In het pand van de voormalige hoofdstedelijke gaarkeuken is een ruim, licht, fraai en vooral spot goed koop restaurant gevestigd, onder andere mede gefinancierd door de lokale SP. In de buurt natuurlijk veel daklozenopvang, legerdesheils-panden etcetera, zodat geconcludeerd kan worden dat de buren in groten getale armlastig zijn.
Twee hoofdgerechten, ijs toe en drie biertjes: Begt was onder de 20 € klaar!
Kom daar marus om elders in de stad.

Dus Wellink en Bos: als er meer van dat soort vluchtoorden zijn, komt het vanzelf goed met de geld-rondpomp!

Geen opmerkingen: