dinsdag, juni 28, 2005

Polsbandjes

Nu de G8-top nadert beginnen ook de offensieven om tegenwicht te geven. Andersglobalisten mobiliseren zich (vooral in andere landen overig, in het land van Pim zijn niet veel radicalen meer over), Live 8 komt eraan en afgelopen weekend zond nederland 3 (wat toch een goede en kwalitatieve zender, wichtje van der Laan!!) een film uit van Richard Curtis. Das de man die samen met Bono en Geldwolf de nieuwe versie van Live 8 heeft opgezet. Hij zei: jullie zijn muzikanten, ik ben regisseur dus ik do het my way! Fascinerende film, dat moet gezegd.

uit de media begrijp ik nu echter dat er een wereldwijd initiatief loopt dat in Nederland nog helemaal niet ter sprake is gekomen: een polsbandje.
Je kunt tegenwoordig RSI krijgen van alle bandjes die je moet dragen als je een beetje betrokken band: geel voor de strijd tegen kanker, oranje voor respect voor de medemens, roze is de strijd tegen Kylie Minogue (oh nee, tegen borstkanker), paars is de strijd tegen Lowlandsfestivals,blauw is ook ergens voor of tegen, zwart/wit is tegen racisme.
Maar nooit, nog nooit heb ik Nederlanders horen praten over het witte polsbandje:
die staat voor de strijd tegen armoede.
Engeland is er mee bezig, andere landen ook, maar wij nederlanders... ach, wij houden ons toch niet met armoede bezig? De supermarktprijzen, dáár zouden ze eens een polsbandje voor moeten verzinnen. De lekker-weg-in-eigen-land prijzen, dat zou een mooi groen polsbandje kunnen worden.
maar armoede, nee ... dat dráág je toch niet??

Geen opmerkingen: