vrijdag, november 04, 2005

Blokvorming

dinsdag 1 november 2005
Vlaanderen wil imago in Nederland opvijzelen

De Belgische deelstaat Vlaanderen is bezorgd over haar imago in Nederland. Vlaams minister Geert Bourgeois liet maandag jl. weten dat hij wil laten onderzoeken hoe dat imago kan worden verbeterd.

Bourgeois, minister van Buitenlands beleid en lid van de Vlaams-nationalistische partij NVA, spreekt over ‘misverstanden en een communicatiekloof’. Zijn indruk is dat Nederlanders weinig onderscheid maken tussen Belgen en Vlamingen, terwijl slechts een deel van de Belgen Vlaming is. Ook zouden er stereotype beelden en vooroordelen zijn. In het algemeen weten weinig Nederlanders dat Vlaanderen een vrij zelfstandig gewest is, met veel eigen bevoegdheden. Beter begrip van Vlaanderen moet volgens de minister leiden tot meer samenwerking. Vlaanderen breidt vanaf 2007 ook alvast haar vertegenwoordiging in Den Haag uit. Minister Bourgeois wil vaker met Nederland overleggen voorafgaand aan belangrijke Europese besluiten, onder meer om de Nederlandse taal en economische belangen te beschermen. (ANP)


En Nederland- althans Nawijn- wil ook dat we meer met Belgie- althans de Vlamingen- -althans het Vlaams blok- gaan samenwerken.
Dat moet een succesvolle vrijage gaan worden..

1 opmerking:

Opa-Buiswater zei

De bourgeoisie gaat zich weer met de nederlandse politiek benoemen? Zijn de jaren zestig dan helemaal voor niets geweest..? ;-)