dinsdag, november 15, 2005

Wat een wereldstad!


Helemaal weg ben ik ervan! Wat een prachtige stad is Berlijn. De combi van historie en hip, de combi van ouderwets en trendy, de prachtige vriendelijkheid en de smeltkroes aan mensen: er is op dit moment geen stad in europa zo wervelend als de duitse hoofdstad.
Petje af voor wat daar gebeurt: de hoofdstad laat heel duidelijk zien dat men van plan is om de vroegere verdeeldheid zo hard mogelijk weg te werken.
De koele zakelijkheid van de Kürfurstendam staat tegenover de actuele zelfontplooiing van het oude Oosten. Sowieso was dat deel van de stad het stuk waar het te doen was: expo's, café's en resto's zijn in het oude DDR-deel veel toegankelijker en veelvuldiger.
Bijgevoegde foto is genomen vanaf het dakterras van het Palast der Republik. Het oude DDR-staatsvergaderingsgebouw gaat volgende week onder de sloophamer, maar is thans nog even expositieruimte voor jonge Berlijnse Wilden. We hebben de ogen uitgekeken, tussen de bouwhekken en afrasteringen door.

Berlijn, dein ist mein ganzes Herz.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige stad!!!!

Anoniem zei

Klinkt goed, Begt. Ziet er naar uit dat jullie een fijn lang weekendje hebben gehad!

begt zei

abso! Moet je ook doen zodra je pecuniaire situatie het toestaat. Berlijn geeft je zo'n goed gevoel dat het zich dik terugbetaalt...

Anoniem zei

En zo zijn er nog duizenden (miljoenen?) plaatsen waar het goed vertoeven is. Waar culturen elkaar ontmoeten in plaats van botsen. 't Is simpel en toch gebeurt het veel te weinig. Als zij niet bij ons (mogen of kunnen of gaan) komen: zoek ze (?) eens op. In Berlijn..., Koh Samui, Lima, New York, Accra, Peking, Parijs, of waar dan ook.
Verfrissend en verrijkend en ver-reikend. Reizen, makkelijker dan je denkt. Gewoon de eerste stap zetten, de rest gaat vanzelf!

Peter