maandag, december 18, 2006

Lapt op

Die verhuismanie brengt me aan het twijfelen over een volgende stap... => dit weekend sprak ik toevallig twee mensen die allebei hun ganse muziekverzameling gedigitaliseerd hebben. In de kamer een laptop met alles drop en alles dran, dat schept natuurlijk ruimte (en lapt vanuit mijn lief's oogpunt de kamer behoorlijk op).

Xie er nog tegen op: een meer dan forsche muziekverzameling erop zetten, tis effe werk. Maarr: ook de geheugen-kwestie houdt me bezig. Hoeveel geheugen op de pc, hoeveel op de backup schijf?

Gaarne open ik bij deze een "forum"discussie over dit onderwerp: voorstanders en tegenstanders van digitalisering van de muziekcollectie gelieve in de reageerbak te melden...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

kwerk vaak thuis en had altijd zeedees op mun kantoorke liggen, tis en twas lastig. sinds mun zoon tijdens een vakantie op ut idee kwam om plusminus honderd schijfjes aan mun pc toe te vertrouwen werd mun bureaublad een stuk leger. das dus makkelijk, maar toch mis ik iets, van de andere kant kwil niet trug. de verzameling is echter wel verhuist naar unandere plek want ik doe ze natuurlijk niet weg. kzou wel gek zijn.

Peter te Riele zei

Veel is een kwestie van tijd. Vroeg of laat gaat het gebeuren. De techniek maakt het steeds gemakkelijker.
Tip: maak een foto van je collectie en hang deze op posterformaat aan de muur. Kun je er toch nog af en toe naar kijken! ;0)

begt zei

en dan een foto van de cd's op mijn werk, de cd's in de trapkast, de cd's op de slaapkamer en de cd's op zolder.
Ik moet uitbreiden dus!!

Anoniem zei

Ik heb al mijn CD's, platen, cassettebandjes gedigitaliseert. Daar ben ik drie maanden mee bezig geweest, zowat elke dag. Een hele klus. Maar nu ideaal. Ik kan alles makkelijk vinden. Totaal 85 Gig aan muziek = 17.606 mp3's. En dat heb ik nog eens op een externe harde schijf gezet als backup, voor de andere schijf crasht. Je weet maar nooit.

FROMMEL zei

NIET DOEN!!!!!!

Peter te Riele zei

lapt op op een laptop??
Ben het eens met frommel: NIET DOEN!!

begt zei

de stemmen staken een beetje dus.
weet ik nog nix....