zondag, januari 28, 2007

MP6

Drie dochters, één grote lief en X11 x 2: dat maakt 6 mp3-spelers in dit huishouden.
De jong(st)edames hebben alle drie dezelfde, een beetje zo'n ovale speler van lange-vinger-formaat => ik kreeg afgelopen donderdag bij mijn afscheid ook zo'n exemplaar van een zakenrelatie.
Daarnaast hebben mijn lief en ik allebei een speler van Creative: zij eentje van 1 gieg, ik eentje van 30 gieg. En die laatste nu is een beetje kaduuk: lange communicatie met het europese hoofdkantoor heeft ertoe geleid dak morgen mijn speler naar Ierland kan opsturen, vervolgens een bedrag bijbetaal en dan eigenlijk voor half geld een compleet nieuwe speler opgestuurd krijg.
is best billijk, die andere was heeeel duur maar ook langzamerhand al 2 1/2 jaar oud.

En nu komt het grote voordeel: bij elke speler zit een cd-rommetje met programmatuur. Staat nu allemaal gecentreerd op 1 pc: die vier dezelfde spelers kunnen allemaal op 1 media-manager, die 2 creatives gaan op een geavanceerd programma dat tevens dient als mijn vervanger voor windows media player en Nero, omdat ik ermee kan rippen en branden wat ik wil.

waarom dit verhaal? omdat het allemaal de opmaat is naar onze huis-server-muziekstudio: ik ga me het schompes rippen en overzetten maar binnenkort hebben we een bijna totaal digitaal verzorgde "muziekbeleving" in dit huis.
En wat de tegenstander ook zeggen moge: het verlicht het gemak en de communicatie in dit huis een groot stuk!!!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ja, ik weet dat frommel het niets vindt. Die draait nog platen...

Ik heb ook alles gedigitaliseerd, en ik er tevreden over. 18.000 mp3's tot mijn beschikking... dus.

Peter te Riele zei

Communicatie? Volgens mij schakelen mensen uit als ze hun MP3 pakken. Is natuurlijk wel lekker rustig ;0)

Peterter

begt zei

communicatie is óók het met elkaar laten praten van verschillende systemen, peterter. en reken maar dat die hevig wordt: "pap, kun je deze er op zetten?" "pap, mag ik dat nummer ook" (en later wellicht andersom.."0

Peter te Riele zei

Klinkt ouderwets: praten. Dat gaat toch minstens per sms, antwoordapparaat/mobiel, msn, hyves of mail! Leve de vooruitgang!

Peterter

Anoniem zei

Begt zit zo in de Conexxies dat hij nu via MP3 titels communiceert met z'n gezin.

"Pap, mag ik Black Eyed Peas?"
"Ja, we gaan zo eten, schat."