zondag, januari 07, 2007

Over Leiden

...kan ik kort zijn: interessante stad!
Gisteren trokken we, alsof de tijd 20 jaar had stilgestaan, met 2 busjes punkliefhebbers naar leiden om lokale muziekhelden en heldinnen bij te staan.
ouwerwets met blikkies bier in de bus, pispauzes langs de snelweg, gemiste kansen op gehaktstaven, ongein en plagerijen; allemaal voorspelbaar, maar ook allemaal leuk!

In een uitgenaste punkbunker waar zelfs een daisy-cutter geen schade meer kan aanrichten, zagen en hoorden we achtereenvolgens Schumacher, waar Boeddha de drummer nog steeds het meest muzikale bandlid is, the Tommies (drie dames die helaas een en ander hadden bijgeleerd, maar gelukkig genoeg fouten maakten om het nog leuk te houden) en tenslotte the Sack-o-Woes. Deze furieuze vriedenclub staat als een huis, nog altijd, en stak dan ook mijlenver boven de andere twee bandjes uit.

Biertjes voor een euro, kratjes tegelijk dus: je snapt dat het lang onrustig bleef en dat ik blij ben de vervolgkroeg niet meer in te hebben gewild..

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Even schrok ik... ik las: overleden. Afijn, het band en kroeggebeuren gaat gewoon door.

begt zei

dat was ook een beetje het woordspelletje, pascal.
sorry azzik je heb laten schrikken...

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...