woensdag, januari 31, 2007

Ook gij, Guus?

Ik heb niets met PSV (een verzameling wiskundigen die per wedstrijd een formule berekent welke inspanningen nodig zijn om drie punten te behalen). Een gunstige uitzondering daarop heb ik altijd Guus Hiddink gevonden.
De man toonde regelmatig humaan inzicht en had zelfs een vleugje relativeringsvermogen.
Niets menselijks leek hem vreemd.

En dat blijkt nu wel: ook Guus blijkt ten prooi gevallen aan financieel adviseurs die hem meldden dat ie zijn koreaanse inkomsten alleen te gelde kon maken als ie in belgie ging wonen. Maar Guus wilde helemaal niet in belgie wonen, die wilde gewoon elke avond naar huus in Eindhoven, naar zn geliefde gelderland óf naar zn geliefde in Amsterdam.
En daarmede haalde hij de angel uit zijn verhuizing: belastingredenen.
In al zijn onschuld meldt guus dit ook in de rechtszaak ('ik sliep daar nooit, al zeiden ze me dat ik dat wel moest doen"). Guus blijkt achteraf toch een te simpele plattelander (hoe fijn ik dat dan ook vind) voor het hogeschool-financiële spelletje.

Rest nu nog het gewauwel over voorbeeldfuncties van topsporters: je mag niet vloeken, je mag niet drinken, je mag niet met de scheids praten. Mag je dan wel de nog meer nationale sport dan voetbal, nl. belastingontduiking, bedrijven??

ik vrees dat guusje eenzame uren tegemoet gaat..

4 opmerkingen:

Anoniem zei

PSV? Portugees Sprekende Voetbalclub. Het is dat Afallay voor Oranje wil uitkomen, maar voor de rest is het natuurlijk zeuren daar voor zowel Van Basten als de slechts Nederlands sprekende koffiejuffrouwen. Ach nou ja, ze doen maar.

Anoniem zei

Over Guus en niet-echt-ons-soort-muziek gesproken:
Goed bezig, die Guus Meeuwis!

begt zei

ik houd altijd wel van die slechte ebn flauwe afkortingen. Deze vertaling van PSV ontlokt me toch wel een glimlach...(waarvoor dank natuurlijk, zo sluit ik de maand goed af)..

hoop je nou echt dat ik op guus meeuwis klik? is jan smit nog niet erg genoeg??

Anoniem zei

Doe Maar is ook actueel!