zaterdag, september 08, 2007

B-52's - B-52's


Voorjaar 79, ik woonde nog thuis. Grotere broers woonden al in Amsterdam en kwamen al een jaar of anderhalf met nieuwe muziek thuis( het gebeurde overigens al dat jongstebroer en ik hen overvleugelden: onze hele krantenwijk ging op aan platen van de lokale fameuze winkel Disco 2000).
Ramones, Stranglers en Blondie, dat soort platen waren we wel van ze gewend maar wat ze nu mee hadden....

Een kanariegele hoes met overdresste types, de melding erbij dat het toch echt om "high fidelity" ging, was de eerste confrontatie. Pickup open, plaat erop en sindsdien is onze familie-woonkamer maanden niet meer hetzelfde geweest. Op Ko-van-Dijkse toon debiteerden wij wijsheden als "There's a moon in the sky, it's called .....the MOON!' of het diepzinnig rijmende "motion in the ocean"..
nog steeds zijn "Planet Claire" en "Rock lobster" van een mysterieuze inhoud die je weinig meer ziet, en is 'Dance this mess around" weer geregeld een party-opzweper op new-wave-avondjes (weer helemaal hip trouwens, geen "neppe shit" !)

Heb ze nooit live gezien, kans gemist toen ze voorprogramma van Talking Heads waren in Amsterdam. MAar ja, over gemiste kansen ga ik het niet hebben!

Geen opmerkingen: