woensdag, maart 28, 2012

Limitless- Neil Burger


En opnieuw een redelijke megafilm die ik odnerging. door de film1-voorraad zie ik wat meer blockbusters dan vroeger. Dus dat..

Deze film baseert zich op de denkwijze dat de mens in principe slechts 20 % van zijn hersenen gebruikt. Eddie Morra, een kansloze schrijver-in-wording, komt door toeval in aanraking met een gloednieuw pilletje, dat de gebruiker de kans geeft de overige 80 procent te gaan benutten.
kansloos als hij is, slikt ie het pilletje door en ziet plots vele deuren voor zich opengaan: zijn boek is binnen een week af, die vervelende buurvrouw is plots gewillig, hij wordt een kundig speculant en zelfs z'n ex wil weer contact.
Maar naast al die positieve zaken komt de duistere kant van de medaille snel naar voren: de onderwereld hoort ook van de pil en wil haar fair share van de markt. En bovendien blijkt het hoge niveau van denken door Eddie niet meer zonder pillen gehaald te kunnen worden. Komen vervolgens de bijverschijnselen....

Ik vond het lang geen slechte film, bij vlagen wat Inception-achtige beelden, beetje surreƫel af en toe maar zeker boeiend. En snel. En een op zn minst verrassend te noemen afloopt..

Geen opmerkingen: