zaterdag, december 21, 2013

In het niets- Daniel Bruce

In het niets op IMDb
Televisiefilm, uit de One Night Stand-reeks.

Mooi ingetogen verteld verhaal over de Bijlmerramp, 4 oktober 1992. Zoals we allen weten crashte toen een El Al-vliegtuig op een flat in de Amsterdamse Bijlmer. Veel slachtoffers zijn nooit gevonden, want opgelost in de enorme hitte. Veel van de slachtoffers waren niet bekend bij de overheid, omdat ze op dat moment illegaal in de flats verbleven.

De film toont het aan de hand van de in-en-in trieste Agymah, een man die zijn vrouw verloren is doordat hij niet voor haar naar de dokter durfde toen ze longontsteking had, bang als hij was dat hun illegaliteit werd ontmaskerd.
Hij leeft in een flat met een stuk of tien andere Ghanezen, ze krijgen er nog iemand bij als het jonge nichtje van een van zijn medebewoners overkomt. Nina is 12, kan geen kant op en hoopt op een plek op een van de sscholen aldaar. Zodat ze zich verder kan bekwamen om haar droom uit te laten komen: een Madonna-achtige zangeres worden.
Oorspronkelijk moeten Agyman en Nina niets van elkaar weten, maar gaandeweg groeien ze naar elkaar toe en motiveren ze elkaar zelfs ietwat. Agymah durftt schoorvoetend de deur uit, voor Nina wordt een optreden geregeld in het lokale (illegale) restaurant. Op een zondagavond. Op 4 oktober. In 1992.Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...