woensdag, mei 10, 2017

American Ultra- Nima Nourizadeh

American Ultra op IMDb (6,1)
Niet heel bijzonder actieverhaaltje. Wat mij betreft haalt alleen Kristen Stewart hier een voldoende, voor de rest valt alles onder de maat. Ook Jesse Eisenberg, ja, die ik wel betere dingen heb zien doen.

Hier is hij Mike, een beetje dromerige softie die moeite heeft zijn drugsgebruik en het dagelijks leven te combineren. Zijn lieve meissie Phoebe pikt veel van hem, zelfs als ze weet dat het haar beperkt in haar mogelijkheden. Te vaak vervalt Mike in angsten die hem verhinderen te reizen of een keer normaal in restaurantjes te zitten.
Plots krijgen we een verklaring voor zijn gedrag. Mike is geen softie, nee. In feite is hij een getrainde vechtmachine, die als een soort project door de CIA is opgeleid en ontwikkeld. Door beleidswijzigingen bij de geheime dienst wordt het project waar Mike onder valt opgeheven en dient hij geƫlimineerd te worden. Maar u snapt het: hij is iets te goed getraind om zich zomaar gewonnen te geven. Wat volgt is een bloederige strijd waarbij de CIA een staatsondermijnende rol speelt en Mike de ene na de andere strijder moet uitschakelen.

Ik vond het allemaal nogal ongeloofwaardig, nogal dubbel.

Met : Jesse Eisenberg , Kristen StewartChristina Britton


Geen opmerkingen: