dinsdag, mei 02, 2017

The trials of Cate McCall- Karen Moncrieff

The trials of Cate McCall op IMDb (6,3)
Rechtbankdrama, maar dan net even anders.

Eerst leren we Cate kennen als een dame in de verdomhoek. Een verfomfaaid vrouwtje dat moeite heeft haar demonen te bevechten. Lastige ex-man, voogdijproblemen maar vooral heeft ze een joekel van een alcoholprobleem. Kip, ei , advocaat.
Vergeef me deze flauwe woordspeling, ze is inderdaad ook nog eens advocaat en eigenlijk best een goeie.
De voogdijzaak vreet aan haar en ze is vastbesloten zich van haar beste kant te laten zien. Ze bijt zich vast in een moordzaak waarin de verkeerde verdachte veroordeeld is.
Ze is overtuigend, ze haalt het ene na het andere overtuigende bewijs naar boven en krijgt uiteindelijk haar cliƫnte vrij.
Zaak gewonnen, maar achteraf blijkt ze ook weer veel te hebben verloren: ten eerste de aandacht voor haar kind, dat ze een aantal keren moest afzeggen omdat de zaak haar opslokte.
Ten tweede een aantal getuigen in de zaak die ze nu tegen zich in het harnas gejaagd heeft.
Ten derde, en dat blijkt pas later, zichzelf. Direct na de vrijlating blijkt dat de verdachte de advocaat om de tuin heeft geleid en nu dus is vrijgesproken voor een moord die ze wel beging.

Cate vervalt opnieuw in drankgebruik, haar ex hakt de knoop door en zegt de stad uit te verhuizen - met medeneming van hun dochter. Er lijkt geen eind te komen aan de pech voor Cate,
die het toch zo oprecht goed probeert te doen. Het enige wat ze nog kan doen, is zichzelf eerst volledig afbreken voordat ze zichzelf weer kan oprichten. Ze heropent de geruchtmakende zaak.

Met : Kate Beckinsale, Nick Nolte , James Cromwell.

1 opmerking:

Peter te Riele zei

Mooie recensie maakt nieuwsgierig! Dit lijkt me een interessante film.