maandag, februari 18, 2019

Beast of Burden - Jesper Ganslandt

Beast of Burden op IMDb (3,6)

"Locke", maar dan in een vliegtuig. En ook een stuk minder goed, als ik eerlijk ben.
Maar goed, meneer Radcliffe doet zijn best om er wat van te maken. Waar kijken we naar?
Het leeuwendeel van de film speelt zich af in de cockpit van een gammel vliegtuigje, dat wordt bestuurd door een nerveuze man. Gaandeweg leren wij de reden van zijn zenuwen.
Zo is daar de zorg om zijn vrouw, die aan een ernstige ziekte lijdt en die smacht naar de thuiskomst van haar pilotenmannetje. Regelmatig belt hij haar vanuit de cockpit.
Daarnaast is er de man die de oorzaak is van zijn vlucht: een stevige crimineel die hem dwingt om een forse lading drugs over de grens te vliegen (en daarbij uit handen van de grenspolitie te blijven).
Tenslotte is er nog de oud-collega van de legereenheid waar de vliegenier bij diende. Die collega heeft hem een opdracht meegegeven: hij moet een laptop met ontlastende informatie bij hem afleveren. Alleen met die informatie blijven beiden uit handen van de krijgsraad.
Het is een sneeuwbal aan telefoontjes daar in de cockpit. Piloot Sean wordt met de minuut zenuwachtiger, zeker wanneer hij hoog in de lucht ontdekt dat de drugscrimineel zijn vrouw te pakken heeft en haar inzet als drukmiddel om deze klus goed af te ronden.
Sean kan bij niemand iets goeds doen, hij heeft eigenlijk louter dingen te verliezen. Maar ik zeg u: hij doet zijn best.

Met : Daniel Radcliffe, Grace Gummer

Geen opmerkingen: