zaterdag, februari 16, 2019

Velvet Buzzsaw- Dan Gilroy

Velvet Buzzsaw op IMDb (5,8)
Vervelende film. Althans: zo heb ik het ervaren, ik heb ook al andere berichten gehoord over deze Netflix-productie. Ondanks de aanwezigheid van mij doorgaans goed bevallende acteurs als Jake Gyllenhaal en Toni Colette kon ik weinig met dit overdreven verhaal. Het ontwikkelt zich van een kritische blik op de betweters van de kunstwereld naar een horrorverhaaltje over gekwelde kunstenaars. Een poging:

Morf Vandewalt is een vermaard en gevreesd kunstcriticus die met zijn kritieken carrières kan maken en breken. Pseudo-intellectueel beschrijft hij wat de aanschouwde kunstwerken allemaal met hem doen, het volk vreet het en de galerie-houders slijmen voortdurend om zijn aandacht en invloed.
Josephina werkt voor een van die galeries en wil het heel graag maken in het wereldje. Wanneer in appartementencomplex een oude buurman overlijdt, ontdekt ze in diens flat een schat aan schilderijen. En echte goede, dingen met zeggingskracht. Hoewel de man nadrukkelijk heeft gezegd dat na zijn dood al het werk vernietigd moet worden, ziet Josephina er brood in. En een kans om naam te maken. Ze gaat de kunstwerken vermarkten maar bij alle kopers en exposanten gebeuren vervolgens rare bloederige dingen. De kunst was blijkbaar echt niet bedoeld voor vertoning, wie dat toch doet moet het met zijn leven bekopen.

Of zoiets.

Met : Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Colette, Zawe Ashton

Geen opmerkingen: