woensdag, februari 27, 2019

Marshall - Reginald Hudlin

Marshall op IMDb (7,2)
Interessante film. Niet per se hoogstaand , maar geheel opgebouwd volgens de wetten van de rechtbankfilm. En ook nog eens op waarheid gebaseerd, hetgeen de materie belangwekkender maakt.

Jaren 50/60, VS. Zwarte man wordt beschuldigd van verkrachting van een blanke vrouw. Bij voorbaat kansloos in de rechtbank, ware het niet dat een zware advocaat hem te hulp schiet. Althans: wil schieten. Omdat hij niet uit de bewuste deelstaat komt, mag hij van de stugge rechter zelf niet het woord voeren. Gelukkig heeft hij daarvoor een briljante (letselschade) advocaat gevonden, die hij weet te overtuigen van de noodzaak van het voeren van deze zaak. Deze advocaat is joods en ervaart in iets mindere mate de discriminatie die de beide zwarte heren dagelijks moeten ondergaan, maar gaandeweg het proces valt bij hem ook het kwartje. Het onrecht dient bestreden, justice will be done.

Met : Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson, James Cromwell

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...