woensdag, februari 27, 2019

The World's End - Edgar Wright

The World's End op IMDb (7,0)
Tamelijk bizarre film, door de combinatie van "vriendenreünie'film en zombieverhaaltje. Ik vond het van een nogal hoog "belachelijk" gehalte, al moet ik toegeven dat ik de aanpak van het einde dan wel weer redelijk kon waarderen.

Het begint allemaal als de onbenoemde leider van een vriendengroep na twintig jaar weer eens opduikt. Hij probeert zijn voormalige matties op te trommelen om af te maken wat twintig jaar geleden niet lukte (en wat ook direct het einde van hun vriendschap betekende). Gary zelf is twintig jaar verslaving en afkicken verder, de rest is op een vooral veilige manier verburgerlijkt: makelaar, advocaat, autohandelaar: dat werk.
De vier zitten dus niet zo op de komst van Gary te wachten maar hij is vasthoudend en krijgt de maten zover om nu eindelijk eens "The Golden Mile" te doen: een kroegentocht van anderhalve kilometer waarbij ze in alle cafés van hun hometown een pint moeten drinken.
Het eerste deel van de film is komisch doch voorspelbaar: in een reeks plagerijen en grappen vinden ze elkaar stukje bij beetje weer, ondanks de overduidelijke wrijving die er onderling heerst. Gaandeweg verandert hun stapavond: niet alleen door hun eigen ontbolstering, maar ook door al die rare dorpsbewoners die de teruggekeerden vreemd aankijken. En dito behandelen. Daar blijkt een reden voor te zijn.

Met : Simon Pegg, Nick Frost, Eddie Marsan, Paddy Considine, Martin Freeman, Rosamund Pike

Geen opmerkingen: