dinsdag, juli 16, 2019

Cold in July - Jim Mickle

Cold in July op IMDb (6,8)
Het bekende "wat zou je zelf doen?" - probleem in beeld gebracht. Dane is een eenvoudige en huiselijke man, wiens kabbelende gezinsleventje plots wordt ontregeld wanneer er een inbreker in huis staat. Dane aarzelt geen moment en schakelt de bedreiging voor zijn gezin direct uit: hij schiet de man neer. Dood.
Wanneer de politie hem geruststelt dat hij een goede daad gedaan heeft (het was een veelgezochte , nare, randcrimineel die door Dane naar de andere zijde werd geholpen) , begint bij de "held" toch iets te knagen. Hij voelt zich niet zo goed als ie volgens sommige loftuitingen zou moeten, ook ontmoet hij kritiek van sommigen die hem triggerhappy vonden.
Op een afstandje volgt hij de begrafenis van de dief en ontmoet daar diens vader. Die begint hem te stalken, Dane wordt hoe langer hoe ongeruster. Enkele confrontaties later heeft Russel, de vader , Dane overtuigd dat het niet zijn zoon kan zijn geweest. Ze gaan op onderzoek uit, buiten de politie om. Een prive-detective wordt ingeschakeld en verdomd: ze vinden een teken van leven van de zoon. Wanneer ze hem gaan zoeken, duiken ze in een griezelig crimineel circuit waar ze liever buiten waren gebleven. Kunnen ze nog terug of moeten ze mensheid bevrijden van dit misselijke netwerk?

Met : Michael C. Hall, Sam Shepard, Don Johnson

Geen opmerkingen: