zaterdag, juli 27, 2019

The Wedding March - Neill Fearnley

The Wedding March op IMDb (6,4)
Jazeker, uw kijkschrijver ondergaat ook wel eens een feelgoodje. Vooral om voeling te blijven houden met de formulefilm, die immers niet voor niets een bestaansrecht heeft naast alle ingewikkelde arthouse en spectaculaire animatiehelden. De romkom is een genre op zich, enorm dik hout wordt er in gebruikt maar ach, in deze warme dagen.... (vul zelf in en kleur de plaatjes)

Olivia wordt al direct in de film verlaten door haar vriendje. Die gaat op tournee, hij wil het maken in de muziekwereld. Oke doei.
Direct door naar 20 jaar later: Olivia is een succesvolle woonstyliste geworden en heeft in dat wereldje ook de succesvolle ("de op een na beste") makelaar Josh gevonden. Ze gaan trouwen. Dochter Grace heeft zich opgeworpen als weddingplanner maar heeft haar twijfels bij Josh. Ze twijfelt of hij haar moeder wel de liefde kan geven die ze nodig heeft en of hun relatie niet louter op het zakelijk succes is gebaseerd.
Enfin: ze boekt een leuk buitenhuis voor de huwelijksceremonie, ontmoet daar direct de dochter des huizes. Het klikt. Ze raken in gesprek en na het zakelijke aspect hebben ze het al snel over hun respectievelijke ouders. En u mag raden wie dan de vader is van de ene dochter. En u mag raden wie de invallende muzikant moet worden op de huwelijksceremonie. Het wordt een spelletje van aantrekken en afstoten in deze zoektocht naar gelijk en geluk.

Met : Jack Wagner, Josie Bissett , Emily Tennant, Sarah Grey

Geen opmerkingen: