dinsdag, juli 09, 2019

The Little Stranger - Lenny Abrahamson

The Little Stranger op IMDb (5,6)
Beetje gekunstelde film. Het wil een beetje richting horror, maar gaat het niet.
Het wil een beetje richting kostuumdrama maar pakt niet uit. Het wil een beetje richting "Festen"-familiegeheimen, maar voert dat niet tot het einde uit. Anders gezegd: het is het allemaal net niet. Toch denk ik wel dat er mensen zijn die het sfeertje wel kunnen waarderen. Kundige acteurs ook: Charlotte Rampling (vinnik vaak goed), Domnhall Gleeson en de lastig te plaatsen Ruth Wilson.

Dr. Faraday is nog maar net zijn praktijk begonnen daar op het Engelse platteland als hij al voor een spoedopdracht naar het statige Sundays House moet. Al een keer eerder was hij op dit immense landgoed, maar destijds was bij nog maar een klein menneke. Het kasteel is nog steeds in handen van de familie en daar is door de jaren heen veel gebeurd. De familie is afstandelijk en ondoordringbaar; de zoon kampt met oorlogswonden na een ongeluk met zijn bommenwerper, een dochter is op schimmige wijze overleden en de andere dochter is een in zichzelf gekeerde vrouw. Het lijkt er enigszins te spoken.
Toch heeft de dokter zijn zinnen gezet : ten eerste op de dochter, maar toch zeker ook op het huis zelf. Dwars tegen alle adviezen in blijft hij het huis bezoeken. Dat gaat niet lang goed.

Met : Domnhall Gleeson , Charlotte Rampling, Ruth Wilson

Geen opmerkingen: