dinsdag, juli 30, 2019

The Age of Shadows (aka Mil-jeong) - Jee-Woon Kim

The Age Of Shadows op IMDb (7,1)
Hyper-Aziatische film. Waarmee ik niet wil zeggen dat de film hyper is, maar eerder dat de stijl van filmen en vertellen typerender is. Donker gefilmd, de nodige mystiek en symboliek, tamelijk competitieve en hormoongedreven personages en - om er nog wat cliché aan te pakken - goed verzorgde vechtscenes. Er gebeurt veel, heel veel, de kijker moet zich inspannen om overal bij te blijven.
In dit specifieke geval gaan we 90 jaar terug in de tijd, we kijken naar de periode van de bezetting van Korea door Japan. Dat dit, zoals elke bezetting, niet zonder slag of stoot gaat en dat er een forse ondergrondse beweging gaande is, dat leren we al snel. Iedereen lijkt dubbelspion of in ieder geval de meer dan één pet in de garderobe te hebben.
De politieagent Lee Jung-Chool krijgt de opdracht de verzetsbeweging in het gevang te zetten, liefst door middel van arrestaties maar waar nodig mag hij grovere middelen gebruiken. Wat wij al snel weten is dat de agent van oorsprong Koreaans is en stiekem de nodige sympathie heeft voor de ondergrondse. Sterker nog; hij speelt doorgeefluik en blijkt steeds dieper in beide organisaties door te dringen.
Zijn Japanse politie-commissaris heeft vermoedens maar kan ze niet staven en zet daarom een tweede agent op de zoektocht. Deze meneer Hashimoto kent minder scrupules en slaat  hard om zich heen. Stukje bij beetje komt hij dichter bij het oprollen van de organisatie, uiteindelijk staat hij met de dubbelspelende Jung-Chool voor het beslissende moment. Dan moeten er keuzes gemaakt worden.

Met: Kang Ho-Song, Yoo-Gong, Byung Hun-Lee,

Geen opmerkingen: