woensdag, oktober 21, 2020

God Only Knows - Mijke de Jong


God Only Knows op IMDb (6,5) 

Twee zussen zorgen beurtelings voor hun voortdurend psychotische broer. Die is in een welhaast constante staat van paniek: over de toestand in de wereld, over de internationale samenzweringen, over de naderende paasdagen, over het bekvechten van zijn zussen, over alles. 

Zoals het hoort zijn de zussen tegengestelde karakters: de ene (Doris) is overbezorgd en voortdurend betrokken, de ander (Hannah) is er meer van overtuigd dat broer Thomas ook best wat minder afhankelijk mag zijn en zich wat coöperatiever kan opstellen. Verwijten vliegen over en weer: elk vindt haar eigen inzichten de beste manier om Thomas een menswaardig bestaan te geven. 

Er doemen twee grote problemen op: de ontruiming van het ouderlijk huis, waar Thomas nu nog woont. En de korte zakenreis die zus Doris moet doen, waardoor de zorg even volledig op fotografe Hannah terecht komt terwijl die zelf net in de voorbereiding zit van een nieuwe expositie. Het kan twee kanten op: of men komt nader tot elkaar in deze noodsituatie, of de verwijdering wordt groter en groter. 

Met : Marcel Musters, Monic Hendrickx, Elsie de BrauwGeen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...