zaterdag, oktober 31, 2020

The Extraordinary Journey of the Fakir- Ken Scott


The extraordinary journey of the fakir op IMDb (6,( 


Melige roadmovie die handig gebruik maakt van het grappige imago dat Indiërs in het Westen hebben. Ajatashatru (hierna Aja te noemen) groeit op in de sloppenwijken van Mumbai waar zijn moeder hem altijd voorhoudt dat hij geen vader heeft, hij is gewoon een keer geboren. Moeder is wasser, doet zwaar werk voor weinig geld en Aja probeert wat bij te verdienen met goochelen en kruimeldiefstal. Het is geen toekomst , zo weet hij, en hij is vastbesloten naar Parijs te trekken wanneer hij in de papieren van zijn moeder ontdekt dat zijn vader daar vandaan komt.Na het overlijden van zijn moeder laat hij alles achter en trekt naar Parijs. Eerst naar de firma die zijn westerse dromen heeft vormgegeven: de Ikea. Hij droomt zich af in de showrooms en ontmoet een bijzondere vrouw. Net als zijn ouders probeert hij met haar de afspraak te maken elkaar op de Eiffeltoren te ontmoeten. Als ze daar beiden opdagen, is het een relatie for life. 
Helaas, op ongelukkige wijze belandt Aja in een meubeltransport naar Engeland. Vandaar begint een lange omzwerving via diverse wereldsteden , wonderlijke ontmoetingen alom. Maar alles heeft een doel, een einddoel: Aja moet en zal in Parijs belanden, anders is zijn reis naar Europa mislukt. 


Met: Dhanush , Berenice Bejo, Erin Moriarty


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...