vrijdag, oktober 02, 2020

The Nest- Sean Durkin


The Nest op IMDb (6,6) 

Voorspelbare maar daarom nog niet verkeerde thriller. Een gevalletje "schone schijn". 

Jaren 80, VS. Rory is een succesvol zakenman geweest die met zijn goede deals miljonair geworden is. Maar dat is inmiddels al even terug, er dreigt een beurscrisis en de kansen keren. Hij denkt in Engeland meer kans te maken bij zijn oude werkgever en probeert zijn vrouw Allison over te halen hun luxe leven in dat Amerikaanse droomhuis achter zich te laten en naar Engeland te trekken. Nou vooruit, met de nodige weerzin trekken ze met hun twee kinderen (zoon uit hun gezamenlijk huwelijk, dochter uit een eerdere relatie van haar) naar Surrey op het Engelse platteland.

Het lijkt alsof Rory de zaak aardig voor elkaar heeft: een prachtig , (veel te) groot landhuis heeft hij gevonden waar Alison haar eigen manege zal kunnen opstarten. De kinderen gaan naar "posh schools", hij maakt zijn opwachting bij de dure lunches en feestjes in London. Het blijkt allemaal op drijfzand gebouwd. 

Allison ontdekt dat als eerste , wanneer een cheque voor de manege-bouwende bouwvakkers ongedekt blijkt. Kort daarop vraagt Rory haar om geld om de tijd te overbruggen totdat zijn eerste grote financiële klapper gaat plaatsvinden: "hij komt eraan, schat, echt. Hij komt eraan".

Allison kan moeilijk leven met de zaken die Rory voor haar verborgen houdt, het kost haar moeite om daarmee te aarden in het voor haar vreemde land. Langzamerhand wordt het een kwestie van "everything falls apart. And more..". Het gezin, de relatie, hun leventje: alles staat onder enorme druk en de aankomende klap is al hoorbaar.

Met : Jude Law, Carrie Coon, Oona Roche, Charlie Shotwell
Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...