zondag, maart 21, 2021

The Secrets We Keep - Yuval Adler

The Secrets We Keep op IMDb (5,7)
 The Secrets We Keep op Moviemeter (2,7)

HoutenKlazen-acteerwerk staat een goede waardering van deze film in de weg. Aan het verhaal ligt het niet, aan de gekozen acteurs ook niet: allemaal een goede staat van dienst. Maar het komt niet uit de verf. Misschien komt dat wel door de gebruikelijke Amerikaanse keuze om mensen van Europese afkomst altijd een gebrekkig soort Engels te laten spreken. Hoe dan ook, het irriteerde en dat staat een oprechte beoordeling in de weg. 

Maja is een vrouw met grote geheimen, ook al weet haar man Lewis daar niets van. Het is 15 jaar na de Tweede Wereldoorlog, Maja en Lewis leven een gelukkig gezinsleven in een Amerikaanse buitenwijk. Zij helpt hem op zijn artsenpraktijk, ze hebben een blij en wijs kindje. Vuiltjes zijn aan de lucht niet te bekennen. 

Totdat Maja in een parkje in de stad plots een man ziet lopen waarin zij een voormalige belager ziet. Haar gedachten gaan terug naar die gruwelijke laatste oorlogsdagen, waarin zij en haar zus door een groep soldaten werden verkracht. Zus overleefde het niet, Maja wel en heeft sindsdien alles weggestopt om zichzelf verder leven niet onmogelijk te maken. Lukt niet altijd even goed, ze kent psychische klachten maar haar begripvolle man is niet voor niets arts en weet niet voor niets veel van onderdrukkende medicatie. 

Maja achtervolgt de man , ziet angstig veel herkenning en begaat een brute daad: ze ontvoert de man en sleept hem mee naar huis. Vanaf dat moment zit de begripvolle Lewis plots in een complotsituatie: al snel zijn ze te ver gegaan om nog naar de politie te kunnen gaan. In hun kelder zetten ze de man vast en Maja probeert op alle mogelijke manieren een bekentenis aan de man te ontlokken. Hem doden vindt ze niet per se nodig, een bekentenis is voor haar voldoende. Maar de man is weerbarstig en de vraag rijst of hij wel degene is die Maja voor zich denkt te hebben. 

Met : Noomi Rapace, Joel Kinnaman , Chris Messina


Geen opmerkingen: