dinsdag, maart 30, 2021

The Sound of Philadelphia (aka Brothers by Blood) - Jeremie Guez


 The Sound of Philadelphia op IMDb (4,9)

The Sound of Philadelphia op Moviemeter (2,50)

Hoewel een volbloed maffiafilm ademt er toch een rustige sfeer in TSOP (sorry, dat is een popquiz-grapje). Die sfeer ontstaat door de focus op de gemoedsgesteldheid van hoofdrolspeler Peter, een dikke rol van Matthias Schoenaerts. De Vlaamse reus is opnieuw immens in zijn bewegingen, maar in zijn hoofd heeft hij rust. Dat is het belangrijkste wapen van deze film, de in zichzelf gekeerde Peter die de hectische wereld om hem heen probeert te temmen. 

Peter is ooit "liefdevol" opgenomen in het gezin van zijn neef Michael. Wij weten dat dit kon ontstaan doordat Michaels vader de vader van Peter niet langer als broer zag, maar als last voor hun maffia-syndicaat. Peter weet het allemaal maar maakt zich - ook nu hij volwassen is - ondergeschikt aan de manische aanpak van Michael, de ware leider van de bende. 

Wanneer Michael de strijd om de macht in de stad aangaat met de Italianen probeert Peter nuance aan te brengen, hij probeert verstand in de strijd aan te brengen. Hij waarschuwt Michael voor diens kansloze missie, waarschuwt hem geen persoonlijke gevoelens in te brengen in een strijd die verstandig moet zijn. Maar Michael waant zich onaantastbaar en verwijt Peter zwakte. Peter staat voor de keus: meegaan in een bij voorbaat verloren strijd of dicht bij zijn verstandige zelf blijven. 

Met : Matthias Schoenaerts, Joel Kinnaman , Maika Monroe, Paul Schneider


Geen opmerkingen: