zaterdag, juni 01, 2024

L'amour c'est mieux que la vie (aka Love is better than life) - Claude Lelouch

L'amour c'est mieux que la vie op IMDb (5,1)
 L'amour c'est mieux que la vie op Moviemeter (3,25)

Romantisch niemendalletje, blijkbaar onderdeel van een trilogie maar ik zag nu alleen deel 1. Ooit opgenomen omdat de regisseur Claude Lelouch er een van faam is. Deze film lijkt een soort staalkaart te zijn van de films die hij eerder maakte (waarvan "Les uns et les autres" natuurlijk zijn magnum opus is). Romantiek, de liefde, muziek, Parijs, leven en dood, Jezus(en God en de duivel)vriendschap: onuitputtelijke thema's. De wervelende aanpak die de regisseur kenmerkt, maakt dat je tamelijk eendimensionale films als deze moeiteloos doorstaat.

Sandrine runt een escortbureau en krijgt die dag twee bijzondere gasten aan haar bureau: ze vragen of zij in haar Rolodex een dame heeft zitten die de laatste weken van hun beste vriend Gerard kan veraangenamen. Gerard heeft er op los geleefd, waardoor hij nu zijn fysieke einde rap ziet naderen.

Sandrine doet de heren (waarvan een de zoon van Gerard) blijkt te zijn) een aantal voorstellen maar ze worden allemaal afgeketst. "Waarom niet" denkt ze vervolgens en zegt de heren het zelf op te gaan lossen. Zij zal zelf de dame zijn die contact met Gerard zal leggen en hem zal chaperonneren.

U snapt het al: de twee door het noodlot aan elkaar verbonden mensen blijken elkaar meer te waarderen dan dit bijzondere verzoek zou rechtvaardigen. Ze worden verliefd en dat maakt de zaken lastiger dan op het eerste oog lijkt.

Met:
Sandrine Bonnaire Sandrine Bonnaire

Gerard Darmon    Gerard Darmon

Béatrice Dalle    Béatrice Dalle

FIN - song :  Charles Trenet- Boum!

Geen opmerkingen:

Haute Couture- Sylvie Ohayon

Haute Couture op IMDb (6,2) Haute Couture op Moviemeter (2,56)  Erg fijne Franse arthouse-film, die met een piepklein verhaaltje zeer veel z...