vrijdag, juni 07, 2024

Unbroken - Angelina Jolie

Unbroken op IMDb (7,2)
 Unbroken op Moviemeter (3,42)

Ze zit blijkbaar goed op te letten, mevrouw Angelina Jolie. Ze heeft een goede sociale inslag en heeft nu blijkbaar ook een goede neus voor scriptkeuzes. Ze staat zelf steeds minder vaak voor de camera's, duikt er nu vaker achter. Dat pakt goed uit bij het verbeelden van dit waargebeurde verhaal. Hoofdpersonage Louis Zamperini heeft echt bestaan. Dat maakt het verhaal wel tamelijk heroïsch, al zal er natuurlijk best iets aangedikt zijn in de verfilming.

Net als vele anderen begint Louis Zamperini zijn jongensbestaan als straatschoffie, die regelmatig op de vlucht moet voor de politie. Wat hij daar in ieder geval van leert, is hardlopen. Dermate hard zelfs dat hij het in zijn highschooltijd tot zijn specialisme maakt: hij begint wedstrijden te lopen en weet zich zelfs te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Geen medaille, wel stelt hij een recordtijd voor de snelst gelopen ronde op zijn afstand.

Enkele jaren later: de Verenigde Staten zijn in oorlog met Japan, Zamperini zit er als boordschutter op een vliegtuig middenin. Het gaat mis, ze crashen in de oceaan en hij behoort met twee anderen tot de overlevenden. Dagen- , nee wékenlang dobberen ze over de oceaan totdat ze opgemerkt worden door een Japans schip. Eenmaal aan land kunnen ze direct door naar het gevangenenkamp, ze zijn oorlogsbuit. In het kamp wordt Zamperini door de sadistische kampleider Watanabe uitgedaagd om zijn sportieve kwaliteiten te etaleren. Hij loopt keer op keer klappen op, maar gebruikt zijn sportieve achtergrond om zijn spirit niet te laten breken: hij zal de kampcommandant confronteren met een keihard staaltje mentaliteit. Ongelijke strijd, maar wel een strijd.

Met: 

Jack o Connell,            Jack o Connell

 Miyavi,                      Miyavi

Domhnall Gleeson,     Domhnall Gleeson

Garrett Hedlund        Garrett Hedlund

FIN - song :  Coldplay - Miracles

Geen opmerkingen:

Explanation for everything (aka Magyarázat Mindenre) - Gabor Reisz

Explanation for everything op IMDb (7,7)   Explanation for Everything op Moviemeter (3,79) Jaaaa, film in mijn straatje deze. Gisteren in pr...