zaterdag, juni 15, 2024

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)
 Las Consecuencias op Moviemeter (2,88)

Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het een goede film over een naar en lastig onderwerp. Ondanks dat onderwerp weet de film toch her en der menselijke warmte te plaatsen, waardoor het niet een loodzwaar geheel wordt. 

Al direct aan het begin van de film zien we de oorzaak van Fabiola's traumatische leven. Bij een duikongeluk voor de Spaanse kust komt haar man om, een verlies dat de rest van Claudia's bestaan zal bepalen. Ze zwelgt in haar verdriet en is geen goede moeder meer voor haar puberdochter Gabi, met wie ze - samen met haar vader Cesar - in het Spaanse binnenland woont. 

Om moeder tot rust te laten komen en afleiding te bezorgen, besluiten ze voor een vakantieperiode terug te gaan naar het vulkanisch eiland waar ze opgroeide. Gabi vindt het maar niks, de seksueel ontwakende jongedame voelt zich verloren op een plek waar niets te beleven is en waar de wifi belabberd is. Maar ze stelt zich nobel op, ze weet dat dit een helende reis voor haar moeder moet zijn. Helaas komt dat er nauwelijks uit: moeder weigert te praten en gaat slechts traag aan de slag met het verwerken van haar trauma. Sterker nog: er komen louter problemen bij. 

Bezorgdheid om haar dochter ontstaat wanneer ze ziet dat die niet alleen leuk aanhaakt met een frisse jongeman die bij haar oma en opa inwoont en die bezorgdheid neemt alleen maar toe omdat ze steeds meer luiken van de familiegeheimen ziet opengaan. Die geheimen zetten álle onderlinge banden op spanning: Fabiola en Cesar, Fabiola en Gabi, Gabi en Cesar, Fabiola en oma, Cesar en zijn vader. Een gruwelijk web van lotsbestemming.

Met:
Juana Acosta                Juana Acosta

Alfredo Costa                Alfredo Costa

Maria Romanillos        Maria Romanillos

Sonia Almarcha            Sonia Almarcha

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...