donderdag, april 07, 2005

OM: Ongeschikte Mensen

Tja, wat moet je er nou van zeggen? Natuurlijk had die Samir A. niet de beste bedoelingen met ons land, natuurlijk wijkt het mannetje enigszins af van wat wij "gemeenschapszin" noemen.
In die zin is het ook jammer dat hij niet veroordeeld is. Wat ik echter minder storend vind is dat nu blijkt dat terrorisme-verdenkingen ook echt waargemaakt moeten worden (dat geldt net zo voor beursfraude- of voorkennis-verdenking, daar heeft het OM ook nog nooit een zaak op rondgekregen).
Het blijkt gewoon dat we op straat en in de Tweede Kamer (en op vliegbasis Zeist, vergeet die niet) gewoon harder om straf roepen dan we grondwettelijk kunnen waarmaken, hardmaken zelfs.
Het OM is hierin dus onbekwaam, net zoals de politici onbekwaam zijn als ze onze wetten niet goed begrijpen.
Je zou bijna weer zin krijgen in verkiezingen...

1 opmerking:

Opa-Buiswater zei

Zolang de politiek nog steeds probeert om het OM aan te sturen zullen dit soort uitspraken regel worden. Sedert twee jaar prbeert men vanuit Den Haag de grondwet uit alle macht te verkrachten; godzijdank zijn er nog rechters die nadenken! Eerst bewijs, dan een vonnis. Vandaag Samir A ( vanwege de onderbuikgevoelens) morgen misschien Buiswater?