zaterdag, april 16, 2005

KNAAPJE

In de krant een interview met staatssecretaris van der Knaap (met wie?? van der Knaap. STAATS SECRE TARIS. Waarvan? Geen idee).
Knaapje beweert dat hij het fijn zou vinden als ministers en staatssecretarissen voortaan weer met "excellentie" worden aangesproken. Zij zijn het immers, zo beweert Knaapje, die "het land op een hoger niveau tillen, het land nog beter maken".
Pardon? Beter maken, hoger niveau tillen? We hebben het over kabinet Walgenende II hoor.
Het kabinet dat de kloof tussen arm en rijk, tussen auto- en allochtoon onherstelbaar groot aan het maken is. Dat de aanstaande dood van een aantal van de 26000 uitgeprocedeerde asielzoekers alvast op haar conto kan schrijven. Dat het groeten van een omaatje op straat van een hoger fatsoen acht dan een avondmaaltijd voor mensen in bejaardentehuizen.
Dat kabinet wil dus zeggen dat zijn mensen "uitmunten, uitblinken - Dikke van Dale"?

AFSCHIETEN..

Dat plan dan he, van van der Knaapje mag ik dat niet zeggen.

PS: Bovendien, beste lezers, wil Knaapje ook af van de voornaamcultuur "die ons land in haar greep heeft". We mogen dus geen Beatrix of Willem Alexander meer zeggen van hem, maar mevrouw van Amsberg- zur Lippe Bistenfeldt of gewoon jongeheer van Amsberg.
Die van der Knaap, al seniel voordat ie mag vutten...

1 opmerking:

Opa-Buiswater zei

En als je zulke uitspraken doet als van der Knaap beste Begt, heb je dus last van wat de wetenschap een schoolvoorbeeld van een minderwaardigheidscomplex zou noemen...! En zo,n potentieel patient maken ze dus staatssecretaris...*huiver*