vrijdag, april 29, 2005

Van niks op TIEN

Kijk, slim is het niet van de VARA om meteen Kopspijkers uit de programmering te schrappen: je treft er je achterban, de arbeiders die zich zo ten dele konden herkennen in de volkssatire van de Jack-clan. Dat kost Keur dus een hele hoop goodwill, die ze dit jaar ook niet meer terugwint. Een "zie je wel"-reactie richting publieke omroepen zit er dan ook dik in...

Wat ik echter nóg ongeloofwaardiger vindt is dat de heren en dame die allemaal op dat Spijkerbed slapen door fakir Jack direct worden gehypnotiseerd om bij Barend en Van Dorp hun cabaretje te gaan doen.
BvD, de twee grootste NSB'ers van de Nederlandse Televisie (nou ja, Nederlands: als het ze wettelijk uitkomt zijn ze luxemburgers), die twee hypocrieten die met water uit de mond elke wissewasje uitvergroten, die ademloos aan de lippen van stennismakers als hirsi ali hangen. Die twee die zelf geregeld onderwerp van Spijkerspot zijn geweest. Die twee die doorgaans de grappen van het varacabaret niet snappen...?
Nee, Jack, dat maakt jou stap niet duidelijker. Toevallig omdat de uitgerangeerde BarendenvanDorp ook overstappen naar Talpa? Ben je nu alvast met RTL-boulevard-achtige incest begonnen.
Ga lekker naar de Mol, incasseer je pensioen en besef dat je het toch al niet meer van je maatschappelijhke geloofwaardigheid moest hebben....

Geen opmerkingen: