vrijdag, oktober 21, 2005

Nummer en noemer #1

Maatjes van mij hadden vroeger een geregelde klep- en drinkavond onder het motto "de plaat en z'n verhaal". Bedoeling was drie lp's mee te nemen waar je een speciale band mee had, waar je een verhaal over kon vertellen. Ooit ben ik er ook voor uitgenodigd, maar de avonden zijn nooit meer geeffectueerd.
Tijd om die traditie weer in ere te herstellen, zij het onder andere noemer (ere wie ere toekomt immers). Deel 1 van nummer en noemer!

Vandaag "My Perfect Cousin" van the Undertones.
Tis 1981, BEGT is teruggekeerd van de Amstelveense zelfmoordflat Uilenstede en woont alweer een half jaar in Hoorn. De tweede plaat van de Ierse pretpoppers "The Undertones" komt uit. Fantastisch concert gezien vorig jaar, die plaat moetik hebben dus!
Inmiddels heeft Begt in de hoornse kroegen een verre achterneef ontmoet die de status van verlopen en verzopen nabij is. We raken aan het stappen, we praten over muziek aan de bar. Als neef Joep dan plots de naam the Undertones hoort brult ie in mijn oor" You're my perfect cousin".
Nu, bijna 25 jaar verder drinken Joep en ik nog vaak een bier (al zijn we verre van verlopen en verzopen), voetballen zelfs nog samen in de zaal en bijna altijd is de aanroep óf "Néééffieieie" of "My Perfect Cousin".

Wat werd er van the Undertones? Zanger Feargal Sharkey kreeg een loeier van een solohit met "A good heart" en iets kleinere met "Never Never" van The Assembly, de broertjes o'Neill werden cult met That Petrol Emotion.
Twee jaar geleden: opeens een reunie van de Ondertoontjes. Muzikanten nog compleet hetzelfde, alleen was er -wegens brouillering- een andere zanger aangetrokken. Een kloon, magk zeggen, zowel in stem als in graatmager slungelig gedrag. "Happens all the time"

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mensen en dingen die voorbij gaan...

Weemoed, alleen maar weemoed.

begt zei

das het gekke, paul: hoe ouder je wordt, hoe meer vroeger je hebt. dan krijg je dit soort buien vanzelf..