donderdag, oktober 27, 2005

Vegen

Interessante discussie, die over de opmerking van de Iraanse premier Ahmadinejad over het van de kaart vegen van Israel.
Simon Peres (een van de weinige israeli's die ik nou weer wèl geloofwaardig vind) heeft het over het buiten de VN zetten van Iran.

Maar wat nou als Ahmadinejad het louter politiek bedoelt? Ten eerste geef ik hem dan geen ongelijk (Israel heeft politiek gezien immers louter onheil en onrecht over de wereld gebracht), ten tweede is de vraag hoeveel anders hij is dan Bush die het heeft over het verwijderen van een kwaadaardig regime (Saddam) en over de "as van het kwaad' (waaronder, oh wonder, Iran)?
Zit daar enig verschil tussen? Iran kan het niet helpen dat het qua mening aan de andere kant van het politieke spectrum staat, maar feitelijk zeggen ze toch niets anders dan Bush en zijn coalitie? Als je zoek/vervang doet in zijn uitspraken en Irak vervangt door Israel zijn het volgens mij krek dezelfde quotes.

Quotes? Inderdaad, tijd voor een quote. Eentje van George Orwell:

ALL ANIMALS ARE CREATED EQUAL
BUT SOME ARE MORE EQUAL THAN OTHERS


En uit bovenstaande moge blijken dat ik gaarne een onderscheid maak tussen het volk en de regering/het regime dat het heeft. Dit terzijde...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zal Animal Farm ooit nog eens niet-actueel worden?

begt zei

een triest lot inderdaad, voor een histories boek. Zoals ook 's mans andere werk voor altijd gedoemd zal zijn om wekelijks aangehaald te worden in de pers of op tv..