dinsdag, december 20, 2005

Ahmadinejad

Ik deel een (klein) deel van zijn kritiek op Israël, ik deel een (groot) deel van zijn kritiek op westerse muziek en toch ben ik het met weinig mensen meer oneens dan met de nieuwe Iraanse president.

Wat gaat die man toch belanchelijk om met voorschriften voor het volk. t wordt met de week hilarischer, ware het niet zo triest dat ie zulke dingen echt lijkt te menen..

Iran verbiedt westerse muziek

Uitgegeven: 19 december 2005 17:01
Laatst gewijzigd: 19 december 2005 17:29

TEHERAN - De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft radiozenders opgeroepen geen decadente westerse muziek meer te draaien. De nadruk moet meer liggen op 'ontspannende melodieën en memorabele muziek van de islamitische revolutie naar de traditie van de Koran', meldden de autoriteiten maandag. Ook materialistische en gewelddadige films wil de regering gaan aanpakken.

De president riep de bevolking ook op zich voor te bereiden op de terugkeer van de twaalfde imam, Mahdi. Sjiieten geloven dat deze 'verborgen imam', die in de negende eeuw verdween, eens zal terugkeren om de wereld te redden.


Vorige maand maakte de nieuwe minister voor Cultuur, Mohammed Hossein, bekend dat zijn departement geschoond zou worden van hervormingsgezinde bestuurders. Jarenlang gold het ministerie als een bolwerk van progressieve krachten in het strenggelovige Iran.

Geen opmerkingen: