dinsdag, december 06, 2005

Nummer en noemer #4

Rammstein- Mein Teil

Niet alleen heeft een plaat af en toe een verhaal, zo af en toe heeft een verhaal ook een plaat.
Vanmorgen empeedriede door mijn oren de band Rammstein. Das op zich al een verhaal, want de naam hebben ze ontleend aan de vliegbasis waar in de jaren 90 een menselijke ramp plaatsvond. tijdens een vliegshow landde een stuntvlieger tussen het publiek.

Maar daar wouk het niet over hebben. Het nummer dat in mijn random-speler voorbijkwam was "Mein Teil". Ik liep richting station, tegen half achten. Dan is het een hard gelag voor de maag om dit nummer te doorstaan.
Het gaat namelijk over het waargebeurde verhaal van twee mannen in Duitsland, waarbij de één de ander had gevraagd of de ander hem wellicht deel voor deel wilde opeten. Het geslachtsdeel van de man werd als eerste door de eter (een voormalig chirurg of arts, dat snap je) geamputeerd, daar hebben ze nog "smakelijk" van genoten. "Denn du bist, was du Isst", zo zegt Rammstein daa..
Zo ging dat stukje bij beetje verder, waarbij ik moet zeggen dat de gegetene niet alles zelf heeft meegemaakt. De gastronoom zelf is later overigens wel opgepakt en veroordeeld.

Een beetje raar hoor, om dat soort beelden op je netvlies te hebben terwijl je nog aan je ontbijt moet beginnen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik herinner me inderdaad dat voorval. Een bizar voorval was dat, maar geen incident, bleek later. Het geeft wel weer een hele andere lading aan de uitspraak 'Eat me!'.

Je bent wat je eet, prachtig!