maandag, december 12, 2005

Moufie Moufie
Uitgeblust gisteravond. zaterdagavond een pracht- maar laat feestje, zondagochtend voor noppes vroeg mijn bed uit om te gaan voetballen, stonden we met zijn vijven voor joker verzameld terwijl bleek dat andere ploeggenoten al wisten dat het afgelast was (shame on the teamgeest!!!). Ik had zondag dus een lange dag en geen fut meer om des avonds nog het filmhuis in te reizen om een avondje "sociaal verantwoord"Amnesty International te gaan kijken.

Derhalve de video aangezet. Schoonpa had voor mij zaterdagavond "Heden Soep" opgenomen, het veelbejubelde debuutprogramma van de hilarische belg Wim Helsen.
Heb het gisteravond alsnog heel lekker gehad, moek zeggen. In mijn eentje schaterend op de bank; geheel zonder middelen zet Helsen een lachwekkende parodie neer op de waanzinnige speeddaters van deze tijd. Heel het program stond in het teken van de zoektocht naar die ene vrouw die heel teder "Moufie Moufie" tegen hem wilde zeggen.

Bijkans met buikkrampen zocht ik mijn bed op: een verfrissing, die Helsen. t gaat nergens over, is ook niet sociaal/cultureel/politiek* (*doorhalen wat niet etc) verantwoord, het is gewoon gepaste onzin!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier nog iemand die vlak heeft gelegen! Geweldige show! Ik had de TV aangezet, zonder verwachtingen, maar ik heb me rot gelachen. Allemaal onzin, maar het sloot zo goed aan allemaal. Enkele stukjes vond ik een beetje aandoen als Teeuwen en die stukjes over die pot met ogen, dat is al eens met oren gedaan in de briljante BBC-serie Coupling. Maar goed, er zijn shows die ik met mindere dingen vergelijk. Toppertje, deze Belg!

robdaswamp zei

Nog een keer; is lang geleden eer ik zo erg heb gelachen, gewoon in me 1tje op de bank. Ik had er wel een biertje bij...