vrijdag, februari 10, 2012

Brownian Movement- Nanouk Leopold


Ze is jong, ze is arts, ze is niet onknap, ze heeft een kind en ze heeft een mooie man (Dragan Bakema!!). En toch, toch knaagt er iets aan Charlotte.
Om onverklaarbare redenen zoekt ze ontspanning in seks met onooglijke mannen. Ze huurt er zelfs een kamer voor om haar momenten uit t zicht van het gezin te houden.

Dat kan niet goed gaan, wel dan? Na de nodige therapeutische sessies , waaruit blijkt dat ze deze aberattie niet helemaal kan verklaren, neemt haar man het besluit om te emigreren en daarmee de angel uit het probleem te halen.
Het gaat ook lang goed in India.

Mooi gefilmd, intrigerend gespeeld maar wat een hemeltergende traagheid in de film. Leopold heeft er al een handje van om de kijker doelbewust te ontregelen (Guernsey is daar een nogal sterk voorbeeld van), maar in deze film stelt ze het geduld van de aanschouwer zwaar op de proef. Dat is klaarbklijkelijk ook de pointe van de film, want qua verhaal had er zeker een half uur af gekund. Maar nee: je moet het ondergaan, je moet proberen in het wankele , continue denkende hoofd van CHarlotte te komen. Althans, dat vermoed ik.

Geen opmerkingen: